Viimeisimmät artikkelit

Miten kissanhiekan hävittäminen tapahtuu
  • 22 Sep, 2022

Kaikki kissat eivät tee tarpeitaan ulos ja siksi sisäkissa tarvitsee oman hiekkalaatikkonsa. Siinä vaiheessa tulee mietittyä, miten kissanhiekan hävittäminen onnistuu. Se onkin jonkinlainen ongelmajäte eikä elämää tietenkään yhtään helpota se, että eri paikkakunnilla toimitaan eri tavoin. Lisäksi tämän jätteen lajitteluun vaikuttaa se, mitä ainetta kissanhiekka on. Sehän voi olla mineraalipohjaista tai puupohjaista, jolloin niiden lajittelu on keskenään erilaista. Ja mitä pitää tehdä vielä seassa olevalle ulosteelle? Kissanhiekan hävittäminen yksinkertaisimminJos kissanhiekka on mineraalipohjaista eli siinä on savea, bentoniittia tai piimaahiekkaa, se kuuluu sekajätteeseen.

Tyylikäs koiranpeti koiralle
  • 09 Aug, 2022

Tyylikäs koiranpeti ei riko sisustusta ulkonäöllään vaan mukautuu siihen täydellisesti. Koiranpetien koko-, muoto- ja värilajitelma on nykyisin valtava, joten omaa silmää miellyttävä koiranpeti löytyy varmasti. Myös erilaisilla vilteillä tai lakanoilla voi koristella petiä ja muokata vähän sen väritystä. Koirat eivät onneksi välitä sisustustyyleistä ja ovat varmasti tyytyväisiä, kunhan peti vain on pehmeä ja oikean kokoinen. Tyylikäs koiranpeti ei ole vain patjaKoiranpedistä puhuttaessa mieleen tulee useinkin se perinteinen patjamallinen peti lattialla mutta koiranpetejä on myös muunlaisia.

Onko maksamakkara koiralle sopiva herkku?
  • 15 Jul, 2022

Maksamakkara koiralle on erinomainen herkku koulutuksessa käytettäväksi tai tuomaan lisämakua ruokaan. Maksa sisältää A-, B- ja K-vitamiineja sekä rautaa. Se voi kuitenkin liian suurissa määrin olla myrkyllinen koiralle vitamiinipitoisuutensa vuoksi. Lisäksi se sisältää runsaasti rasvaa, joten paljon käytettynä se voi herkästi lihottaa koiraa. Ihmisten maksamakkaraa parempi vaihtoehto koiralle on koiria varten suunniteltu oma maksamakkara, joka on kätevässä korkillisessa tuubissa. Maksamakkara koiralle tuubistaTuubista koiralle annettava maksamakkara on helppo ja parempi vaihtoehto esimerkiksi palkitsemiseen.

Kissanhiekan kierrätys
  • 05 Jan, 2022

Moni kissanomistaja varmasti pähkäilee saman kysymyksen parissa, eli mihin jätteeseen kissanhiekka kuuluu oikeaoppisesti laittaa. Kissanhiekan kierrätys riippuu täysin siitä, millaista kissanhiekkaa itse käyttää. Kissanhiekkoja löytyy nimittäin runsaasti eri laatuisia ja eri ainesosista tehtyinä. Petoniittipohjainen hiekka kuuluu nimittäin lajitella eri tavalla kuin puupohjainen. Tässä artikkelissa me neuvomme, miten kissanhiekka voidaan kierrättää oikein, ja mihin astiaan ne tulee esimerkiksi kerrostalossa laittaa. Kissanhiekan kierrätys kerrostalossaJokainen kissanomistaja varmasti kamppailee sen kanssa, kuuluuko kissanhiekka kompostiin, sekajätteeseen vai minne se tulisi laittaa kerrostalon jäteastioissa?

Kissojen myynti vastuullisesti
  • 02 Nov, 2021

Kissojen myynti on aihe joka tunnetusti jakaa mielipiteet. Toisten mielestä kissat ovat niin yleisiä että ne pitäisi saada ilmaiseksi, ja toiset taas ymmärtävät kissojen arvon ja miksi niiden myyntiä tulisi säädellä. Kissa on yhtä arvokas kuin muutkin lemmikkieläimet, ja sen hinnan tulisi määräytyä sen mukaan. Nykyään rotukissoja on yhtä paljon kuin rotukoiria, ne sirutetaan ja niille syötetään laadukasta ruokaa. Taakse ovat jääneet ajat kun kissanpentu haettiin naapurin tallista ja se elätti itsensä saalistamalla hiiriä kellarissa ja navetassa.

Vanha koira lemmikkinä
  • 02 Nov, 2021

Vanha koira on viisas, rauhallinen ja jo olennainen osa perhettä. Jos koira on ollut sinulla pennusta asti, tiedät jo sen erikoisuudet ja luonteenpiirteet, ja se myös sinun. Seniorikoira on luotettava kumppani, jonka kanssa olet jakanut elämäsi ilot ja surut, juhlat ja arjen haasteet. Olette seikkailleet yhdessä ja nukkuneet päiväunia sohvalla. Mitä vanhemmaksi koira tulee, sitä enemmän se tarvitsee huolenpitoa ja apuvälineitä arkeen, oli kyse sitten niveliä suojaavasta ruokavaliosta tai lämpimästä talvitakista suojaamaan kylmyyttä vastaan.