Tyylikäs koiranpeti koiralle

  • 09 Aug, 2022

Tyylikäs koiranpeti koiralle.

Tyylikäs koiranpeti ei riko sisustusta ulkonäöllään vaan mukautuu siihen täydellisesti. Koiranpetien koko-, muoto- ja värilajitelma on nykyisin valtava, joten omaa silmää miellyttävä koiranpeti löytyy varmasti. Myös erilaisilla vilteillä tai lakanoilla voi koristella petiä ja muokata vähän sen väritystä. Koirat eivät onneksi välitä sisustustyyleistä ja ovat varmasti tyytyväisiä, kunhan peti vain on pehmeä ja oikean kokoinen.

Tyylikäs koiranpeti ei ole vain patja

Koiranpedistä puhuttaessa mieleen tulee useinkin se perinteinen patjamallinen peti lattialla mutta koiranpetejä on myös muunlaisia. Kysyntä kasvaa ja silloin myös tarjonnan on vastattava. Nykyisin saatavilla on erilaisten patjojen lisäksi myös sänkyjä, majoja, tuoleja sekä sohvia koirille. Pienemmille koirille löytyy erilaisia piilotettavia pesäkoloja tai muita sisustuselementtejä, joissa yhdistyy käytännöllisyys ja lemmikin mukavuus.

Koiranpeti ei ole pelkkä mukavuuskysymys koiralle. Toisten kohdalla se voi tarjota jopa turvapaikan ja auttaa ahdistuksessa. Koira kannattaakin opettaa omaan petiinsä heti pennusta alkaen ja peti kannattaa sijoittaa paikkaan, jossa koira saa levätä rauhassa ilman hälinältä. Koira kannattaa opettaa myös siihen, että siihen ei koske kukaan, kun se makaa omassa pedissään.

Käytännöllinen koiranpeti

Etenkin pienempien koirien majoja ja pesäkoloja on helppoa yhdistää käytännöllisyyteen. Pesäkolon voi tehdä esimerkiksi kirjahyllyyn tai lipastoon ja sitä varten on saatavilla lemmikeille tarkoitettuja koreja. Isomman koiran patjan voi piilottaa esimerkiksi häkkiin. Häkin voi piilottaa lakanalla, viltillä tai rakentamalla seinät sen ympärille. Tällöin häkin päälle jää säilytystilaa.