Onko maksamakkara koiralle sopiva herkku?

  • 15 Jul, 2022

Maksamakkara koiralle herkuksi.

Maksamakkara koiralle on erinomainen herkku koulutuksessa käytettäväksi tai tuomaan lisämakua ruokaan. Maksa sisältää A-, B- ja K-vitamiineja sekä rautaa. Se voi kuitenkin liian suurissa määrin olla myrkyllinen koiralle vitamiinipitoisuutensa vuoksi. Lisäksi se sisältää runsaasti rasvaa, joten paljon käytettynä se voi herkästi lihottaa koiraa. Ihmisten maksamakkaraa parempi vaihtoehto koiralle on koiria varten suunniteltu oma maksamakkara, joka on kätevässä korkillisessa tuubissa.

Maksamakkara koiralle tuubista

Tuubista koiralle annettava maksamakkara on helppo ja parempi vaihtoehto esimerkiksi palkitsemiseen. Sen avulla on myös helppoa huijata koira ottamaan esimerkiksi lääke. Lisäksi se soveltuu käytettäväksi aktivointileluihin. Lenkillä tuubi kulkee kätevästi taskussa eikä se haise tai sotke taskuja tai käsiä. Korkin avulla sisältö pysyy pidempään tuoreena eikä pääse kuivumaan.

Motivaation ylläpitämisen kannalta koiran oikea palkitseminen on tärkeää aina kun se toimii oikein ja tekee mitä pyydetään, ethän sinä itsekään menisi töihin ilman palkkaa. Yksi hyvä vaihtoehto makupaloille on Briantos jolta on saatavilla myös laadukasta ja hyvin sulavaa koiranruokaa. Kaikki raaka-aineet valitaan huolella ja valmistusprosessia vahditaan tarkoin.

Maksa on hyväksi koiralle

Maksa on hyväksi koiralle. Etenkin raakaruokinnassa se on tärkeä osa koiran ruokavaliota sen sisältämien vitamiinien vuoksi, mutta kohtuus pitää muistaa. Suositeltu määrä maksaa on 1,5g/koiran painokilo/viikko. Maksaa voi antaa missä muodossa vaan, mutta suosituin muoto on antaa se raakana. Ihmisten maksalaatikkoa ei kuitenkaan suositella koirille sen sisältämän sokerin ja suolan vuoksi. Siitä ei ole koiralle oikeastaan mitään hyötyä, vaan sokeri voi jopa aiheuttaa koiralle haittaa, kuten hammaskiveä.